Pedagogisch medewerker kinderdagverblijf
(0-4 jaar)

Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de leeftijd van 0-4 jaar. Samen spelen is voor alle kinderen belangrijk. Spelenderwijs laat je de kinderen de wereld ontdekken en hun eigen mogelijkheden. Als babyspecialist geef je liefdevolle zorg, ga je samen met de baby’s op avontuur; bewegen, draaien, rollen en langzaamaan leren staan en lopen. Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Bij alles heb je een mooie interactie met het kind, tijdens het geven van de fles, verschonen, een boekje lezen enz. Jij bent erbij als ze één van hun eerste stapjes zetten, woordjes brabbelen enz. Dat geeft je toch een geweldig gevoel?

Pedagogisch medewerker peuterspeelgroep

Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de leeftijd van 2-4 jaar. Samen spelen is voor alle peuters belangrijk. Spelenderwijs laat je de peuters de wereld ontdekken en hun eigen mogelijkheden.  Bovendien geef je de peuters een extra steuntje in de rug om hun spraak-, taal- en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Zo bereid je ze op een leuke en uitdagende manier voor op de basisschool. Gaat het minder goed met de ontwikkeling van een kind, dan trek je aan de bel. Je verbaast ouders als ze zien dat hun peuter zelf hun jas kan aantrekken of boterham kan smeren. Zo gaan niet alleen peuters met een grote glimlach en glimmend van trots naar huis, maar ook ouders.

Pedagogisch medewerker BSO
(4-12 jaar)

Samen met de kinderen maak je vooral plezier. Je zorgt dat de kinderen even lekker kunnen bijkomen na een schooldag. Eigenlijk bouw je elke dag een feestje, uiteraard wel pedagogisch verantwoord. Er is ruimte voor eigen creativiteit maar je kunt ook gebruik maken van de activitheek van DoenKids. Kinderen mogen natuurlijk ook even chillen. Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de basisschoolleeftijd. Dat wil zeggen; je helpt hen zichzelf te ontwikkelen en hun eigen identiteit te creëren, maar vooral dat ze met een grote glimlach en mooie herinneringen naar huis gaan. Dat ze glimmen van trots omdat ze ontdekken dat ze iets nieuws kunnen.

Pedagogisch medewerker Beweeg KDV

Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de leeftijd van 0-4 jaar. Je stimuleert kinderen om (alledaagse) activiteiten meer bewegend te doen. Je zet daarbij in op plezier bij bewegen. Volwassenen hebben een voorbeeldrol: doe lekker mee, enthousiasmeer kinderen en moedig aan. Want: vroeg beginnen is vroeg winnen. De mate waarin jonge kinderen bewegen, is mede bepalend voor het beweeggedrag in hun verdere leven. Uiteraard gaat het hier om kleine, lichte lichamelijke activiteiten, bijvoorbeeld door met het kind op de grond te spelen. Dit is een unieke baan. Zo veel vind je hier niet van in Nederland!

Pedagogisch medewerker Sport BSO

Samen met de kinderen ga je met plezier bewegen. Je leert de kinderen om te gaan met winnen en verliezen. Zo leg je een gezonde en krachtige basis voor kinderen om hindernissen in de toekomst te overwinnen. Tijdens de sport- en spelactiviteiten, zoals Hockey of Levend Stratego, geef je de kinderen ruimte voor hun eigen spel, maar doe je ook ontwikkelingsgerichte activiteiten. Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de basisschoolleeftijd. Je zorgt ervoor dat kinderen met een grote glimlach naar huis gaan.

Pedagogisch medewerker Natuur BSO

Samen met de kinderen ga je buiten op avontuur. Dat doe je altijd, weer of geen weer. Dat is de kracht en uitdaging van het werken bij de Natuur BSO. Tijdens het buitenspelen geef je de kinderen ruimte voor hun eigen spel, maar ook doe je ontwikkelingsgerichte activiteiten en kun je broodjes bakken bij de vuurplaats. Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de basisschoolleeftijd en laat je leiden door de natuur en de seizoenen. Bomen klimmen, kriebelbeesten ontdekken en eetbare natuurschatten verzamelen; je begeleidt kinderen en maakt ze wijzer.

Pedagogisch medewerker Kook BSO

Kinderen leren over koken door te kijken, voelen, proeven en ruiken. Je moedigt ze aan tot het ontdekken van en experimenteren met verschillende ingrediënten. Je vergroot hun kennis over (gezonde) voeding. Je leert kinderen om samen te werken en een planning te maken. Je betrekt de kinderen bij het nadenken over verschillende gerechtjes, activiteiten, de inrichting en over het vakantie-programma. Je geeft de kinderen ruimte voor hun eigen spel, maar je doet ook ontwikkelingsgerichte activiteiten. Je bent de ‘reisbegeleider van de ontwikkelingsreis van kinderen’ in de basisschoolleeftijd. Je zorgt ervoor dat kinderen met een grote glimlach naar huis gaan en soms met een overheerlijk baksel als ze dat nog niet hebben opgegeten.

Pedagogisch medewerker Flexpool

Als pedagogisch medewerker flexpool val je in op de momenten dat er op een vestiging (extra) collega’s nodig zijn, door bijvoorbeeld verlof, vakantie of ziekte. Je werkt op verschillende vestigingen of op meerdere groepen. Een afwisselende rol en eventueel ook mooie bijbaan, waardoor je in diverse teams meedraait en veel ervaring opdoet in je vak.

Afhankelijk van jouw wensen ontvang je van ons een 0-urencontract of een flex-contract met een vast aantal uren.

Stage & BBL of zij-instroom

Zit je niet meer op je plek in je huidige functie? Ben je toe aan iets anders? Wil jij van betekenis zijn voor kinderen en bijdragen aan de ontdekkingsreis van kinderen naar hun eigen talenten en identiteit? En heb je oprechte interesse in kinderen? Dan is dit je kans! Laat je omscholen tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker bij Wasko! Wij zorgen voor een opleiding mét baan. Jij zorgt voor je enthousiaste inzet en ontvangt daarvoor salaris.

Wanneer je start met een BBL-traject bij Wasko ga je werken en leren tegelijk. Een jaar later behaal jij je MBO 4 diploma en mag je werken als gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Tijdens je BBL-opleiding ga je minimaal 16 uur aan de slag op het kinderdagverblijf en/of de buitenschoolse opvang. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. Wij werken met een special Wasko-klas. Dat is wel zo fijn, zo kun je ervaringen delen!

Locatiemanager

Als locatiemanager heb je de dagelijkse leiding over kinderopvanglocaties in 5 dorpen binnen de gemeente Molenlanden. In deze gemeente bieden we kinderdag-, peuter- als buitenschoolse opvang (inclusief thema BSO). Je geeft een positieve en duidelijke sturing aan je medewerkers en je draagt zorg voor een veilige en prettige werkplek. ‘Samen zelf doen’ staat centraal bij de uitvoering van het werk, waarbij zelfredzaamheid en eigenaarschap nog verder ontwikkeld kunnen worden. Als locatiemanager ben je een ‘mensenmens’ zonder het ‘zakelijke’ aspect op het gebied van pedagogische kwaliteit, stabiliteit (personeelsbezetting), continuïteit (financieel en kindbezetting) en ontwikkeling van jouw locaties en het team uit het oog te verliezen.

Samen met jouw pedagogisch coach en jouw pedagogisch medewerkers werk je aan een optimale kwaliteit van de opvang. Je kunt de kaders van de Wet Kinderopvang vertalen naar de praktijk en je bent eerste aanspreekpunt voor de GGD. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van plannen en beleidsstukken en je weet de vertaalslag te maken naar de praktijk en andersom. Communicatief ben je sterk; je maakt gemakkelijk contact met medewerkers, ouders en samenwerkingspartners en je kunt goed overbrengen wat je boodschap is. Binnen en buiten de organisatie weet je de meerwaarde van Wasko-kinderopvang uit te dragen.

Assistent Locatiemanager

Als assistent locatiemanager verricht je werkzaamheden ter ondersteuning van de locatiemanager voor alle locaties onder zijn/haar verantwoordelijkheid. Je bent in overleg met de locatiemanager verantwoordelijk voor een aantal organisatorische-, administratieve-, facilitaire-, financiële en aansturende taken, zoals bijvoorbeeld het aanleveren van de roosters, het goedkeuren van urenlijsten en facturen, het doen van bestellingen, het uitzetten van reparaties. Ook zul je nauw betrokken zijn bij acties tijdens verbouwingen en het openen van nieuwe groepen. Bovendien ben je het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten tijdens afwezigheid van de locatiemanager. Een afwisselende en uitdagende functie, waarbij je kunt rekenen op de steun van het team van locatiemanagers bij het uitvoeren van jouw functie én in jouw persoonlijke ontwikkeling

Pedagogisch Coach/Beleidsmedwerker

Pedagogisch medewerkers maken het verschil voor kinderen op de groep, Jij versterkt dat! Jij zorgt voor structurele aandacht voor het pedagogisch handelen van onze medewerkers. Jij maakt pedagogisch medewerkers zich bewust van hun kwaliteiten. Je leert hun wat hun sterke kanten zijn, welke talenten zij hebben, maar ook wat er beter kan. Door de positieve insteek zie je medewerkers groeien in hun functie, zie je dat ze persoonlijke groei doormaken en verantwoordelijkheid pakken en nemen. Zo werken we samen aan een verdere professionalisering van de kinderopvang. Er is immers nogal wat veranderd de afgelopen jaren. Nieuwe inzichten vragen andere competenties van medewerkers wellicht andere middelen enz. binnen organisaties. Als coach/beleidsmedewerker ben je de aangewezen persoon om mensen en de organisatie bewust te maken van allerlei nieuwe zaken en hen er enthousiast voor te maken. De ruimte die je binnen Wasko krijgt zorgt ervoor dat je maximaal kunt aansluiten bij wat op dat moment waardevol is voor de pedagogisch medewerkers, en dus ook voor de kinderen.

Servicebureau vacatures

Op ons Servicebureau in Papendrecht vind je de afdelingen: Kindplanning, Financiën, ICT, Facilitair, Marketing & Communicatie, Pedagogiek & Kwaliteit, P&O, Strategie & Innovatie. Een mix van afdelingen, culturen en mensen die elk hun eigen expertise en talenten. Ook deze collega’s dragen hun steentje bij het welzijn van kinderen.

 

 

 

© 2024
Wasko