Leren en werken bij Wasko

Collega van de toekomst

Wasko wil een goed leerbedrijf zijn voor leerlingen, je bent immers “de collega van de toekomst”. Als leerling kun je met Wasko kennismaken via de beroepsopleidende leerweg (BOL).

Bij Wasko vinden we het belangrijk om een rol te spelen in het opleiden van toekomstige collega’s. We zetten de mogelijkheden op een rijtje:

Stage

Onze organisatie is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor leerlingen! We hebben meer dan 50 locaties verspreid in de Alblasserwaard. Daardoor is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Stage lopen bij Wasko betekent dat wat jij hebt geleerd, jij nu echt in de praktijk mag uitvoeren. Dit doe je in een organisatie die leuk, gezond en toekomstgericht is en waar bovendien geen dag hetzelfde is. Binnen onze organisatie ‘doen we samen zelf’, hierdoor kun je veel van je talenten laten zien. Een organisatie waarin we niet alleen kinderen laten groeien maar ook medewerkers. Je wordt begeleid door een enthousiaste werkbegeleider en door Cathy, een kei van een praktijkopleider die oog voor jou heeft!

Wil je meer weten over stagemogelijkheden? Stuur dan een mail aan Cathy via c.debruin@wasko.nl

Stagevergoeding

We bieden een stagevergoeding aan alle stagiaires die een mbo-opleiding niveau 3 of 4 of een hbo-opleiding volgen. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald volgens de cao Kinderopvang en het aantal uren dat je bij ons gaat stagelopen.

Verloopt je stage goed en zien we mogelijkheden voor je bij Wasko? Dan heb je een grote kans dat we je na afloop – of al tijdens je stage – een baan aanbieden.

Snuffelstage

Zit je op een middelbare school en ben je op zoek naar een snuffelstage, dan kan dat ook bij ons. Je mag zelf contact opnemen met een van onze locaties om hiervoor een afspraak te maken.

BBL

Werken en leren tegelijk! Ook dat kan bij ons!
Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Een verkorte opleiding voor 1 jaar als je je wilt omscholen tot pedagogisch medewerker
  2. Een extra verkorte opleiding van 3 maanden voor als je diploma niet meer geldig is

Opleidingseisen

Op de site van kinderopvangwerkt! vind je de opleidingseisen zoals ze voor pedagogisch medewerkers zijn benoemd in de Cao Kinderopvang.

Erkend leerbedrijf

We zijn een erkend leerbedrijf en zijn aangesloten bij het SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Het kenniscentrum is verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. Kijk voor meer informatie op de website van SBB.

© 2022
Wasko