Leren en werken bij Wasko

Jij bent de collega van de toekomst!

Als kinderopvangorganisatie willen we naast kinderen stimuleren in hun ontwikkeling, ook het beste in onze medewerkers naar boven halen. Want als je de ruimte krijgt om te groeien, doe je je werk met plezier. Bij Wasko vinden we het daarom belangrijk een rol te spelen in het opleiden van toekomstige collega’s. We zetten de mogelijkheden op een rijtje:

Stage (BOL)

Onze organisatie is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor leerlingen! We hebben meer dan 50 locaties verspreid in de Alblasserwaard. Daardoor is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Stage lopen bij Wasko betekent dat wat je hebt geleerd op school, je nu echt in de praktijk mag uitvoeren. En nog veel meer! Dit doe je in een organisatie die leuk, gezond en toekomstgericht is en waar bovendien geen dag hetzelfde is. Binnen onze organisatie ‘doen we samen zelf’. Hierdoor kun je veel van je talenten laten zien. Een organisatie waarin we niet alleen kinderen laten groeien maar ook medewerkers. Je wordt begeleid door een enthousiaste werkbegeleider en door een kei van een praktijkopleider die oog voor jou heeft!

Wil je meer weten over stagemogelijkheden? Stuur dan een mail aan praktijkleren@wasko.nl.

Stagevergoeding

We bieden een stagevergoeding aan alle stagiaires die een MBO-opleiding niveau 3 of 4 of een HBO-opleiding volgen. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald volgens de Cao Kinderopvang en het aantal uren dat je bij ons gaat stagelopen.

Verloopt je stage goed en zien we mogelijkheden voor je bij Wasko? Dan heb je een grote kans dat we je na afloop – of al tijdens je stage – een baan aanbieden.

Snuffelstage

Wil je je oriënteren op het werken in de kinderopvang en zoek je daarvoor een snuffelstage? Dan kan dat ook bij ons. Je mag zelf contact opnemen met een van onze locaties om hiervoor een afspraak te maken.

BBL

Werken en leren tegelijk! Ook dat kan bij ons! En mét baangarantie!
Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Een verkorte opleiding voor 1 jaar als je je wilt omscholen tot pedagogisch medewerker
 2. Een extra verkorte opleiding van 3 maanden voor als je diploma niet meer geldig is

Klik hier voor de vacature.

Klik hier voor de veelgestelde vragen.

Klik hier voor het motivatieformulier.

Opleidingseisen

Met welke diploma’s kun je werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang?
Kinderdagopvang en peuteropvang/peuterspeelgroep

Om te mogen werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is een SPW diploma op MBO niveau 3 of 4 vereist. Je beheerst taalniveau 3F. Voor peuteropvang met voorschoolse educatie is een VE diploma vereist.

Buitenschoolse opvang

Ben je in het bezit van een diploma MBO-4 of een diploma op HBO-niveau, in een van onderstaande richtingen? Dan kun je aan de slag op de BSO.

 • Activiteitenbegeleiding
 • Agogisch werk
 • Onderwijs
 • Arbeidstherapie
 • CIOS of sport en bewegingsonderwijs
 • Creatieve therapie
 • Cultureel werk (CW of KW) of culturele en maatschappelijke vorming (CMV)
 • HBO-dans of drama
 • Inrichtingswerk; of sociale arbeid
 • of anders ….

 

Erkend leerbedrijf

We zijn een erkend leerbedrijf en zijn aangesloten bij het SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Het kenniscentrum is verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. Kijk voor meer informatie op de website van SBB.

© 2024
Wasko