“Nog steeds ben ik iedere dag blij dat ik de switch naar Wasko heb gemaakt. Hier word ik gezien en gehoord. Door zowel Wasko als de ouders van de kinderen. Het is net één grote familie.”

 

In het kort

Ik ben Els, woon in Gorinchem en werk sinds oktober 2017 bij Wasko. Mijn moeder vertelde mij dat ik vroeger al met een pop liep te zeulen en zei: ‘Ik wil een mama en een juf worden!’ Ik ben altijd al dol op kinderen geweest. Kinderen zijn zo ad rem, puur en vol verwondering, daar word ik elke dag in meegenomen. Dat is magisch.

 

Hoe het begon

Vóór Wasko werkte ik al in de kinderopvang, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik wilde ergens helemaal fris en fruitig beginnen, ergens waar ik enthousiast van blijf. Dat heb ik hier gevonden. Via via kreeg ik te horen dat er in Hoogblokland een BSO zou komen. Ik ben naar de informatieavond gegaan en vertelde daar dat ik wel interesse had in de nieuwe vacature. En warempel, toen ik stond te wachten op de boot naar Texel werd ik gemaild met de vraag: “Wil je op gesprek komen?” Daarna heb ik in Hoogblokland de BSO mogen opzetten. Inmiddels werk ik vast op locatie Den Hoek in Hoogblokland. Twee dagen dagopvang en één middag BSO.

 

Alle fases

Veel kinderen komen eerst op het kinderdagverblijf of op de peuterspeelgroep voordat ze naar de basisschool gaan en komen dan vaak gezellig naar de BSO. Je maakt echt zoveel jaren en fases mee van de kinderen, dat is geweldig om te zien. Omdat ze hier als baby binnenkomen, kunnen wij ze spelenderwijs klaarstomen voor school. Het gaat van de eerste keer omrollen tot het smeren van de boterham en vriendjes maken. Alle fases maak je mee en ondersteun je in de ontwikkeling. Dat is magisch.

 

Dit geeft mij energie

De kinderen. Elke ochtend als ik ga werken denk ik ‘heerlijk, ik ga lekker naar mijn kids!’ Deze kinderen zijn heel belangrijk voor mij. Je bent heel begaan met hun welzijn en groei. Het is zo bijzonder dat je de zorg mag dragen voor deze kinderen. Ik werk vanuit mijn hart en intuïtie en heb alles voor ze over. Zo krijg je ook veel van ze terug. Het gaat namelijk verder dan alleen ‘opvangen’. Vanuit je opleiding en verschillende trainingen kom je elke keer tot nieuwe inzichten. Zo stromen alle activiteiten die we doen voort uit een doel. Dit kan bijvoorbeeld een schaar zijn. Hoe houden ze deze vast en weten ze wat ze ermee kunnen doen? En lukt het ze om wat uitknippen? Als dat lukt is dat echt een overwinning. De volgende keer kan je het moeilijk maken door bijvoorbeeld een lijntje te tekenen en dat zij daarlangs moeten knippen. Je gaat continue mee in en met de ontwikkeling van kinderen. Doordat we van ieder kind een registratie bijhouden in KIJK, zie je ook echt wanneer ze sprongen maken en hoe ze door elke fase gaan.

 

Waarom Wasko?

Het is een grote stichting, maar ze hebben heel erg oog is voor de medewerker zelf. Ze waarderen en luisteren naar iedereen waardoor er flexibiliteit ontstaat. Maar te allen tijde staat het welzijn van de kinderen met stip op nummer 1. Dat is heel duidelijk ook vanuit hogerhand het allerbelangrijkste. Dat de kinderen alles krijgen wat ze nodig hebben en verdienen die dag.

 

Het zijn de kleine dingen

Na vier jaar hier werken ben ik nog steeds net zo enthousiast als toen ik begon. Je wordt hier gevraagd om mee te denken, om je ideeën te delen. Je voelt je dan echt gehoord en gezien. En dat is wat ik hier gevonden heb. Daarom draag ik mijn werkkleding met trots. Ik vertel ook altijd vol enthousiasme over mijn werk. Ik ben weggegaan bij de andere kinderopvangorganisatie met het idee om het te vinden, en ik voel me hier als een vis in het water. Het zijn de kleine dingen. Zo kregen wij eens op ‘De dag van de pedagogisch medewerker’ Happy Socks met daarbij een kaartje met: ‘Voor alle extra meters die je iedere dag weer loopt voor “onze” kinderen’. Het zijn de kleine stukjes waardering die het ‘m doen.

Andere collega’s vertelen

Antoinette Smit
Locatiemanager

"We zijn een hecht team met enorme waardering voor ieders talent!

Lees meer  
Melissa Schuit
BBL (Werken en leren tegelijkertijd)

"Hiervoor heb ik veel werk gedaan wat ik niet leuk vond. Werk is gewoon werk dacht ik. Tot ik bij Wasko ging werken. Ineens begreep ik wat mensen bedoelden als ze zeiden dat ze hun werk leuk vinden. Mijn vrienden en familie zien mij nu echt opbloeien."

Lees meer  
Mohammad Arabian
Arno Kwikkers
Pedagogisch medewerker Sport BSO

"Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben om hier te komen werken."

Lees meer  
José van der Veen
Administratief medewerker

"Door mijn werk voeg ik iets toe aan de maatschappij"

Lees meer  
Renate Lanser
pedagogisch medewerker

"Ik ga met veel plezier mijn werkweek weer in!"

Lees meer  
Joanne van Veelen
Pedagogisch coach, medewerker pedagogiek en kwaliteit

"Kansen grijpen en dat wat werkt, meer gaan doen."

Lees meer  
Feyona Burgers
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers in hun eigen kracht zetten, dát is het mooiste van coaching"

Lees meer  
Zillah Stevens
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers laten uitblinken in hun vak zodat kinderen kunnen groeien!"

Lees meer  
© 2024
Wasko