Toen hij nog ergens anders stageliep, zag Mohammad al vaak het busje van Wasko rijden. ‘Ooit zou ik daar graag willen werken’, was zijn gedachte. En wie had dat gedacht? Vorige week reed hij voor het eerst zelf in dit busje om kinderen op te halen.

 

In het kort

Ik ben Mohammad, 25 jaar en kom uit Gorinchem. Ik heb de opleiding Pedagogische Medewerker BOL niveau 3 behaald. Tijdens mijn stage bij een andere opvang zag ik zo vaak het vrolijke busje van Wasko voorbijrijden dat ik nieuwsgierig werd om daar te gaan werken. Na mijn sollicitatie werd ik binnen 2 dagen teruggebeld om op gesprek te komen. Nu werk ik vol plezier in de flexpool.

 

Meedraaien bij verschillende vestigingen

Als ik op een nieuwe locatie ben, kijk ik even kort de kat uit de boom om te zien hoe deze locatie loopt. En als ik zie dat ze de tafel aan het dekken zijn dan ga ik naar ze toe en vraag wat ik kan doen. Ook al weet ik niet wat het dagritme is, ik probeer me er gelijk in te mengen. Zo lijkt het niet dat ik een flexer ben, want ik wil als een collega gezien worden. Ik ben daar aan het werk, dus ik doe gewoon mee met de rest van de collega’s en vraag om hulp als er iets niet duidelijk is. Het belangrijkste van de dag is dat de kinderen zich thuis voelen en het naar hun zin hebben. Ze moeten plezier hebben en wij zorgen daarvoor.

 

De flexpool

Mijn werk is leuk, omdat ik flexibel mag blijven. Ik werk op verschillende locaties in plaats van op een vaste locatie. Dat vind ik fijn. Op dit moment kan ik de uren maken die ik wil en wanneer ik wil. Dat geeft me op dit moment meer vrijheid. Wellicht in de toekomst, als het moment daar is, wil ik naar een vaste groep. Dat lijkt me juist hartstikke leuk. Wat het flexwerk hier leuk maakt is dat ik hartstikke snel een goede band met zowel mijn collega’s als de kinderen kan hebben. Als je het fijn hebt op je werk, of het kinderen of collega’s zijn, is dat het halve werk. Ik heb het bij Wasko altijd naar mijn zin. Dan is het cirkeltje al rond vóórdat ik die dag moet gaan werken. Dan hoef ik alleen maar te zorgen dat de activiteiten goed gaan, de basis is er al.

 

Verder werkt de flexpool heel gemakkelijk via een app. Hierin staat je rooster en je uren. Als er iets wijzigt, wordt dat ook gelijk aangepast daarin en je ontvangt een mail ter bevestiging. Het werkt gemakkelijk en is erg goed geregeld.

 

Waar krijg je energie van?

De klik. Zowel met de kinderen als collega’s. Het hoeft niet allemaal precies volgens het dagritme te lopen. Als het anders loopt is dat maar zo, het hoeft niet perfect te zijn. Als de kinderen maar naar huis gaan met een glimlach en tegen de ouders zeggen dat ze het naar hun zin hebben gehad. Dat is waar het om draait. Dat ze plezier hebben en zich veilig voelen en de volgende dag weer naar de BSO willen komen.

 

Wat maakt jou zo enthousiast over Wasko?

Vanaf het eerste moment werd ik heel warm verwelkomd. Ik voelde gelijk de klik met de verschillende collega’s. Alles werd me tot in de puntjes uitgelegd, waardoor je niet het idee hebt dat je in het diepe wordt gegooid. Deze warme, open houding geeft mij de juiste motivatie. Maar bovenal vind ik het belangrijk dat ik de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving aanbiedt. Dit is wat Wasko ook overal in uitdraagt. Door goed contact te hebben met de kinderen en hun behoeftes echt te zien, ondersteun ik hen bij het opgroeien.

 

Een greep uit mijn dag 

Het belangrijkste van de dag is dat de kinderen zich thuis voelen en het naar hun zin hebben. Ze moeten plezier hebben en wij zorgen daarvoor. Het eerste moment met de kinderen is rond half 3. We verwelkomen ze, ze doen hun jas uit, wassen hun handen en krijgen fruit en drinken. Als iedereen klaar is, ga ik minimaal een halfuur met ze naar buiten, dat vind ik belangrijk. Wel als het natuurlijk te doen is, niet als het heel hard regent of echt heel koud is. Ik doe leuke groepsactiviteiten met ze waar ze onbewust en bewust ook nog van leren, maar ze kunnen ook zelf spelen met lego, spelletjes of wat ze dan ook maar willen. Ik vind het belangrijk dat we op de wensen en behoeften van de kinderen inspelen. Dan voelt de BSO niet verplicht, maar juist een leuke tijd.

 

 

Andere collega’s vertelen

Antoinette Smit
Locatiemanager

"We zijn een hecht team met enorme waardering voor ieders talent!

Lees meer  
Melissa Schuit
BBL (Werken en leren tegelijkertijd)

"Hiervoor heb ik veel werk gedaan wat ik niet leuk vond. Werk is gewoon werk dacht ik. Tot ik bij Wasko ging werken. Ineens begreep ik wat mensen bedoelden als ze zeiden dat ze hun werk leuk vinden. Mijn vrienden en familie zien mij nu echt opbloeien."

Lees meer  
Els van der Voorden
Arno Kwikkers
Pedagogisch medewerker Sport BSO

"Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben om hier te komen werken."

Lees meer  
José van der Veen
Administratief medewerker

"Door mijn werk voeg ik iets toe aan de maatschappij"

Lees meer  
Renate Lanser
pedagogisch medewerker

"Ik ga met veel plezier mijn werkweek weer in!"

Lees meer  
Joanne van Veelen
Pedagogisch coach, medewerker pedagogiek en kwaliteit

"Kansen grijpen en dat wat werkt, meer gaan doen."

Lees meer  
Feyona Burgers
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers in hun eigen kracht zetten, dát is het mooiste van coaching"

Lees meer  
Zillah Stevens
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers laten uitblinken in hun vak zodat kinderen kunnen groeien!"

Lees meer  
Mary Opperman
Locatiemanager en ouder

"Het is een feest een meerwaarde te zijn in de ontwikkeling van kinderen."

Lees meer  
© 2024
Wasko