“Pedagogisch medewerkers in hun eigen kracht zetten, dát is het mooiste van coaching.”

 

Feyona Burgers, negen jaar werkervaring in de kinderopvang op verschillende groepen. Twee jaar gewerkt als pedagogisch coach bij een andere kinderopvang organisatie. Sinds 2018 pedagogisch coach bij Wasko.

“Werken in de kinderopvang is een fantastisch vak. Door verscherpte kwaliteitseisen wordt er steeds meer verwacht van pedagogisch medewerkers. Kinderen worden uitgedaagd om de beste versie van zichzelf te zijn. Pedagogisch medewerkers zorgen elke dag weer voor de juiste begeleiding en ondersteuning die bij elk individueel kind past. Hierdoor krijgt elk kind de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen op zijn eigen niveau en manier. Het kind staat centraal, maar het sociale aspect en de groepsvorming vormen ook een belangrijk speerpunt binnen Wasko. Juist dit is belangrijk om als kind later sterk in de maatschappij te kunnen staan.

Als coach vind ik het fantastisch om het beste bij pedagogisch medewerkers naar boven te halen. Vaak zijn pedagogisch medewerkers al zo goed bezig terwijl ze zichzelf hier niet bewust van zijn. Coachen op de kwaliteiten maar ook het coachen op de onzekerheden of knelpunten van medewerkers, daar houd ik mij mee bezig. Hierbij maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen, kennis maar vooral ook van de kracht van pedagogisch medewerkers. Zij kennen de groep en de kinderen het best en weten als geen ander wat er nodig is. Hoe je dit dan in moet zetten, dáár kom ik bij kijken.

Andere collega’s vertelen

Antoinette Smit
Locatiemanager

"We zijn een hecht team met enorme waardering voor ieders talent!

Lees meer  
Melissa Schuit
BBL (Werken en leren tegelijkertijd)

"Hiervoor heb ik veel werk gedaan wat ik niet leuk vond. Werk is gewoon werk dacht ik. Tot ik bij Wasko ging werken. Ineens begreep ik wat mensen bedoelden als ze zeiden dat ze hun werk leuk vinden. Mijn vrienden en familie zien mij nu echt opbloeien."

Lees meer  
Mohammad Arabian
Els van der Voorden
Arno Kwikkers
Pedagogisch medewerker Sport BSO

"Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben om hier te komen werken."

Lees meer  
José van der Veen
Administratief medewerker

"Door mijn werk voeg ik iets toe aan de maatschappij"

Lees meer  
Renate Lanser
pedagogisch medewerker

"Ik ga met veel plezier mijn werkweek weer in!"

Lees meer  
Joanne van Veelen
Pedagogisch coach, medewerker pedagogiek en kwaliteit

"Kansen grijpen en dat wat werkt, meer gaan doen."

Lees meer  
Zillah Stevens
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers laten uitblinken in hun vak zodat kinderen kunnen groeien!"

Lees meer  
© 2024
Wasko