In het kort

Ik ben Melissa, 23 jaar en woon samen met mijn vriend, hond en kat in Papendrecht. Hiervoor woonde ik in Alblasserdam, maar dit bevalt goed. Op dit moment volg ik het BBL-traject waarbij ik werk en leer tegelijkertijd.

 

Hoe ben je bij Wasko gekomen?

Sinds ik me kan herinneren, ken ik Wasko. Als kind kwam ik namelijk zelf op de opvang van Wasko in Alblasserdam. Op een gegeven moment ging het kwartje vallen dat ik graag in de kinderopvang wilde werken. Als kind heb ik het zo fijn ervaren, dat ik me zelfs nog kan herinneren hoe mijn begeleider heette. Dat iemand zo’n warme indruk kan achterlaten, is zo bijzonder. Wat is er mooier dan hiervoor te werken?

 

Het BBL-traject

De opleiding duurt 1 jaar, waarbij ik 24 uur per week werk op een vaste locatie. Daarnaast ben ik 8 uur per week bezig met mijn opleiding in het volgen van lessen en thuisstudie. Elke maandagavond heb ik les, normaal gesproken op locatie in Rotterdam, nu (helaas) thuis.  Elke week moet ik een opdracht inleveren, waarbij ik de theorie in de praktijk uitvoer. Hierdoor begrijp ik het werk beter. Mijn praktijkbegeleider en de school kijken deze opdrachten na. Als beiden deze goedkeuren, is de opdracht afgerond. Als alles goed gaat ben ik 1 september 2022 klaar en als pedagogisch medewerker MBO-4 gespecialiseerd. Dan ga ik voor minimaal een halfjaar de flexpool in om nog meer ervaring en kennis op te doen.

 

Gelijk dikke mik

Toen ik gesolliciteerd had op de vacature waren er verschillende rondes. Je leert elkaar eerst kennen en kijkt of het klikt met de organisatie en welke kwaliteiten je hebt. Het is belangrijk dat je past binnen het team en je het Wasko-DNA hebt. Als je wordt aangenomen ga je kennis maken met je locatie. In mijn geval was het gelijk een perfecte match. Echt dikke mik! Het voelde als een warm bad waar ik in terecht kwam. Vanaf het eerste moment merkte ik dat er een klik was. Of je dan fijn samenwerkt weet je niet, maar je voelt wel gelijk het vertrouwen om een band op te bouwen.

 

Opbloeien op werk

Het allerleukste is als de kinderen met een glimlach naar huis gaan. Dat ze gelijk aan hun ouders vertellen wat ze hebben gedaan en vrolijk zijn. Dat is wat mijn dag compleet maakt. De momenten die het werk bijzonder maken, kunnen complimenten van ouders zijn, maar ook als een kind je genoeg vertrouwd om zijn hart te luchten. Dat je er écht voor hen kan zijn als een vertrouwenspersoon.

 

 

Voor wie is Wasko?

Het BBL-traject bij Wasko is voor iedereen die interesse heeft om te werken in de kinderopvang, maar nog geen diploma heeft. Want als je ergens een warm gevoel krijgt, altijd je vragen kan stellen en ondersteuning krijgt, is het Wasko. Het is één grote familie. Iedereen die ik heb gesproken is aardig, wil je helpen en we doen het samen. Zo ervaar ik het, al vanaf het eerste moment. Maar het allerbelangrijkste van dit werk is dat je actief kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Door gepaste activiteiten aan te bieden zie je echt dat de kinderen zich ontwikkelen. Elke dag vind ik het bijzonder dat ik daar deel van mag uitmaken.

 

 

 

 

Andere collega’s vertelen

Antoinette Smit
Locatiemanager

"We zijn een hecht team met enorme waardering voor ieders talent!

Lees meer  
Mohammad Arabian
Els van der Voorden
Arno Kwikkers
Pedagogisch medewerker Sport BSO

"Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben om hier te komen werken."

Lees meer  
José van der Veen
Administratief medewerker

"Door mijn werk voeg ik iets toe aan de maatschappij"

Lees meer  
Renate Lanser
pedagogisch medewerker

"Ik ga met veel plezier mijn werkweek weer in!"

Lees meer  
Joanne van Veelen
Pedagogisch coach, medewerker pedagogiek en kwaliteit

"Kansen grijpen en dat wat werkt, meer gaan doen."

Lees meer  
Feyona Burgers
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers in hun eigen kracht zetten, dát is het mooiste van coaching"

Lees meer  
Zillah Stevens
Pedagogisch coach

"Pedagogisch medewerkers laten uitblinken in hun vak zodat kinderen kunnen groeien!"

Lees meer  
© 2024
Wasko